Mailing list

De mailing list bewoners@sebastiaanshof.nl stelt ons in staat om elkaar via e-mail te informeren zonder over alle individuele e-mail adressen te beschikken. De voordelen van een mailing list zijn:

  • Een enkel e-mail adres i.p.v. alle individuele adressen
  • Uw individuele e-mail adres blijft geheim voor mede-bewoners. Doordat het e-mail adres dus niet in het adresboek van een mede-bewoner terecht komt – die wellicht zijn beveiliging minder goed op orde heeft – is de kans op spam kleiner
  • U bepaalt zelf welk prive e-mail adres u koppelt aan de mailing list
  • U kunt zich zelf aan- en afmelden. De lijst blijft op die manier altijd up-to-date.
  • Deze mailing list is zo ingericht dat alleen leden van de lijst kunnen mailen naar de lijst. Ook dit verlaagt de kans op spam. Spammers zouden zich eerst moeten abonneren.

Het idee is dat deze mailing list uitsluitend gebruikt wordt voor zaken die ons complex betreffen. Dus bijvoorbeeld aankondigingen van de schoonmaak van de parkeergarage of de jaarlijkse bbq, meldingen van het bestuur of een van de commissie’s, gevonden voorwerpen, etc. Maar dus niet om mensen op te roepen te stemmen op de hyves pagina van een kleinkind of voor commerciele aanbiedingen.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar bewoners-request@sebastiaanshof.nl. Het onderwerp (subject) is niet relevant. Het bericht (body) moet de volgende regels bevatten:

subscribe
end

Als alles goed gaat moeten deze regels al in uw mail staan na het klikken op voorgaande link. Zo niet moet u ze zelf toevoegen. Bij voorkeur moet u de mail verzenden als platte tekst (plain text). Doet u dat niet, dan is de kans groot dat er extra tekst wordt toegevoegd die de mailing list probeert te verwerken met als gevolg foutmeldingen.

 

Als alles goed gaat ontvangt u 2 e-mail berichten van majordomo@sebastiaanshof.nl (Majordomo is de naam van de software voor mailing listen). De ene heeft als onderwerp Majordomo results: Aanmelden en de andere Welcome to bewoners. Mocht het onverhoopt mis gaan, ontvangt u alleen de eerste. Hierin kunt u lezen wat er mis is gegaan. Helaas is e.e.a. wel in het Engels.

Afmelden

Stuur een e-mail naar bewoners-request@sebastiaanshof.nl. Het onderwerp (subject) is niet relevant. Het bericht (body) moet de volgende regels bevatten:

unsubscribe
end

Als alles goed gaat moeten deze regels al in uw mail staan na het klikken op voorgaande link. Zo niet moet u ze zelf toevoegen. Bij voorkeur moet u de mail verzenden als platte tekst (plain text) (zie ook aanmelden).

 

Als alles goed gaat ontvangt u een e-mail berichten van majordomo@sebastiaanshof.nl met als onderwerp Majordomo results: Afmelden. U kunt daarin lezen of het afmelden is gelukt.

Problemen

Lukt het u onverhoopt niet om zich aan of af te melden stuur dan een mail naar info@sbastiaanshof.nl.